TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Legalább 35 százalékban magyar zenét kell vállalniuk azoknak, akik versenybe szállnak a Sláger és a Danubius Rádió által most használt frekvenciáért - közölte a kezdeményező, Tirts Tamás kereszténydemokrata delegált a médiahatóság csütörtöki ülése után.

"A pályázat több tartalmi kérdésében is körvonalazódik a konszenzus" - mondta, itt említve, hogy az indulóktól naponta négyszer öt perc kulturális és civil tematikával foglalkozó műsort várnának el, valamint egyetértettek abban, hogy legyen szempont a versenybe szállók szakmai tapasztalata, függetlenül attól, hogy bel- vagy külföldön szerezték azt.

Tirts Tamás hozzátette: a munkát a jövő héten folytatják. Egyetlen témával, a két országos kereskedelmi rádió frekvenciájának megpályáztatásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott csütörtökön a médiahatóság.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) február 11-én döntött úgy, hogy megkezdi a két országos kereskedelmi rádió által használt frekvenciakészlet pályáztatásának előkészítését.

Ennek első lépése, hogy - a hírközlésért felelős miniszter útján - az Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordultak, a két hullámsávtartomány műszaki paramétereinek áttekintését kérve.

A két adó második műsorszolgáltatási jogosultsága novemberben jár le. A hatályos médiatörvény egyetlen koncesszióhosszabbítást tesz lehetővé, valamint előírja, hogy a koncesszió lejárta előtt 12 hónappal meg kell pályáztatni a jogosultságot. Ezt tavaly november közepén meg kellett volna tennie a testületnek, de a múlt év utolsó napján lejárt frekvenciamoratórium miatt erre csak most lenne mód.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.