<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Legalább 35 százalékban magyar zenét kell vállalniuk azoknak, akik versenybe szállnak a Sláger és a Danubius Rádió által most használt frekvenciáért - közölte a kezdeményező, Tirts Tamás kereszténydemokrata delegált a médiahatóság csütörtöki ülése után.

"A pályázat több tartalmi kérdésében is körvonalazódik a konszenzus" - mondta, itt említve, hogy az indulóktól naponta négyszer öt perc kulturális és civil tematikával foglalkozó műsort várnának el, valamint egyetértettek abban, hogy legyen szempont a versenybe szállók szakmai tapasztalata, függetlenül attól, hogy bel- vagy külföldön szerezték azt.

Tirts Tamás hozzátette: a munkát a jövő héten folytatják. Egyetlen témával, a két országos kereskedelmi rádió frekvenciájának megpályáztatásával kapcsolatos kérdésekkel foglalkozott csütörtökön a médiahatóság.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) február 11-én döntött úgy, hogy megkezdi a két országos kereskedelmi rádió által használt frekvenciakészlet pályáztatásának előkészítését.

Ennek első lépése, hogy - a hírközlésért felelős miniszter útján - az Nemzeti Hírközlési Hatósághoz fordultak, a két hullámsávtartomány műszaki paramétereinek áttekintését kérve.

A két adó második műsorszolgáltatási jogosultsága novemberben jár le. A hatályos médiatörvény egyetlen koncesszióhosszabbítást tesz lehetővé, valamint előírja, hogy a koncesszió lejárta előtt 12 hónappal meg kell pályáztatni a jogosultságot. Ezt tavaly november közepén meg kellett volna tennie a testületnek, de a múlt év utolsó napján lejárt frekvenciamoratórium miatt erre csak most lenne mód.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.