Klasszis Klub online találkozó

Módosult a program!

Május 13. 15:30

Vendég: Dávid Ferenc, a VOSZ volt főtitkára

Legyen előfizetőnk, és regisztrálhat rendezvényünkre!

Előfizetés		
	

A vietnámi Ho Si Minh Városban létesített 80 dolgozót foglalkoztató üzemet az irodatechnikai kellékek újragyártásával és értékesítésével foglalkozó Farbax csoport. A magyar tulajdonú cég szombathelyi üzeméből nem terveznek elbocsátásokat.

A megnövekedett piaci igények kielégítése és az olcsóbb munkaerő miatt döntöttek a Farbax vezetői a vietnámi cégalapítás mellett - mondta Kardos Gyula, a cég ügyvezető igazgatója. Mivel Kína az irodatechnikai piacra is betört olcsó áraival, a versenyképesség megőrzéséhez arra van szükség, hogy a cég termékeit olcsóbban és nagy mennyiségben állítsa elő - tette hozzá.

"Nincs szó arról, hogy a Szombathelyen 300 embert foglalkoztató Farbax Vietnámba költöztetné a teljes gyártást, sőt a szombathelyi üzem fejlesztését és újabb dolgozók felvételét tervezzük" - közölte az igazgató. A vietnámi munkásokat a Farbax szombathelyi dolgozói tanítják be a távol-keleti üzemben, ahol az Európában már gazdaságosan nem gyártható termékeket állítják majd elő nagy tömegben az európai vevők számára, illetve az ázsiai piac igényeit is innen fogják ellátni - mondta az ügyvezető.

Kardos Gyula szerint a kisebb szériájú, nagyobb szakértelmet igénylő irodatechnikai alkatrészek előállítása, újragyártása továbbra is csak Magyarországon képzelhető el, hiszen ezeknél a termékeknél rendkívül rövid szállítási határidőt szab a piac a gyártó számára.

"A szombathelyi céget közép-európai logisztikai-fejlesztési központtá kívánjuk fejleszteni" - fűzte hozzá az ügyvezető igazgató. Szombathelyen tervezik egy új központi üzemet felépítését, ehhez pályázat útján szeretnének állami segítséget elnyerni.

A szombathelyi központú Farbax Kft. 1990-ben alakult, döntő többségében svájci tulajdonú vegyesvállalat. A Farbax cégcsoportnak Svájcban, Németországban és Ausztriában is vannak egységei. A szombathelyi cég 2005-ben 3,9 milliárd forint árbevételt ért el, 2006-ban az árbevétel már meghaladta a 4 milliárd forintot, 2007-ben pedig üzleti tervükben az 5 milliárd forintos árbevétel elérése szerepel.

A Farbax Kft. az évi egymillió darab számítógépes nyomtatókba való festékkazetta újragyártásával veszélyes hulladékból állít elő eladásra szánt termékeket.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.