Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nem hoz új termelőüzemet Magyarországra a General Electric (GE), de a már itt működők közül egyet sem tervez máshová vinni, hanem a meglévő érdekeltségeinél bővítene – mondta a Világgazdaságnak adott exkluzív nyilatkozatában Leslaw Kuzaj, aki január elsejétől immár Magyarországért is felelős közép-európai regionális vezető az óriásvállalaton belül.

A GE Magyarországon a termelő és a szolgáltató ágazatok terén is jól teljesít. Jó példa erre a Budapest Bank csaknem ötszáz fősre fejlesztendő békéscsabai szolgáltató központja. A GE-n belüli termelésátszervezés nyomán Nagykanizsán, az ottani fényforrásgyárban állítanak elő különböző rendeltetésű lámpatesteket, százezres nagyságrendben. Főként a magasabb fokú szakmai felkészültség, a költséghatékonyabb gyártási és a korszerűbb logisztikai feltételek miatt került Kanizsára a nekik új profilt jelentő armatúragyártás és a hozzá kapcsolódó technikai csoport. A teljesítményhez ötven fővel emelték a létszámot.

A profilbővítés után nem titkolt cél a közép-európai piacok kiterjesztése, s nem mondanak le a belföldi piacélénkítésről sem. A kanizsai logisztikai bázist már az idén növelni akarja a vállalat. Szintén létszámgyarapodásra készülnek a veresegyházi turbinagyártó üzemnél, ahol új termékeket akarnak előállítani - fűzte hozzá a vezető konkrétum megemlítése nélkül.

Infrastrukturális fejlesztésekben is erősítene a GE

A fejlett technológia Magyarországra telepítésével, illetve az itteni szellemi kapacitás kihasználásával kapcsolatban megemlítette az Oroszlányban 2006. december közepén átadott (a GE Infrastructure üzletágához tartozó Water & Process Technologies divíziója által végzett) négymilliárd forintos beruházást. A 4100 négyzetméteres multifunkcionális technológiai és logisztikai központ az utolsó fázisát jelentette annak a négy évig tartó, több mint kilencmilliárd forint összegű beruházási programnak, amelyet a GE által 2006-ban felvásárolt, a membrántechnológiák területén piacvezető Zenon Environmental Inc. indított el.

Leslaw Kuzaj nem rejtette véka alá, hogy a GE szeretné növelni szerepét a közép-európai infrastrukturális fejlesztések során. A régió a termelésen és a szolgáltatáson kívül a technológiai fejlesztésekhez is hozzájárulhat a cégen belül, erre példa a Budaörsön működő egészségügyi berendezések technológiai szervezete is, amely teljes kapacitással működik.

Arra a kérdésre, hogy a pénzügyi üzletághoz tartozó intézményi ingatlanbefektetési tevékenység (a GE Real Estate cégen keresztül) mikor lesz látványosabb, mint például Romániában, azt felelte: már jelen van a magyar piacon ez a GE-érdekeltség is, és keresi a nagyobb, jövedelmezőnek ígérkező projekteket - áll a Világgazdaság cikkében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.