2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A munkálatok ötven százalékával végeztek a Hankook Tire Magyarország Kft. bővítés alatt álló rácalmási gyárában – mondta Roy Katalin, a társaság kommunikációs menedzsere az MTI-nek.

A 2009-ben elkezdődött beruházásra azért volt szükség, mert a Hankook Tire Magyarország Kft. megduplázza a rácalmási üzem gyártókapacitását – közölte a menedzser. Roy Katalin rámutatott: az építkezések a tervezett ütemnek megfelelően haladnak; augusztus közepére szinte teljesen elkészült az új gyártócsarnok és megkezdődött a gépsorok beszerelése.

A Hankook Tire rácalmási gyára 2007 júniusában kezdte működését, jelenleg 1400 alkalmazott naponta 15000-nél több gumiabroncsot – évente mintegy 5 millió darabot – gyárt, mintegy 350 méretben. Az üzemet 2009-ben bővíteni kezdték, s a – várhatóan 2011. második felétől, 1900 dolgozóval megvalósuló – teljes termelési kapacitás több mint 10 millió gumiabroncs gyártását teszi lehetővé évente.

A Hankook Tire Magyarországon OKJ képzése keretében regisztrált munkanélkülieknek kínál abroncsgyártó szakképzést és garantált munkahelyet: a gyártókapacitás megduplázódása miatt a szakemberek képzésére és 700 jól képzett szakmunkás felvételére van szükség.

Roy Katalin elmondta: az idei év során összesen 450 dolgozót vesznek fel, 2011-ben pedig 250-et, a felvételeket követően a rácalmási gyárnak 1900 dolgozója lesz. Az idén eddig már több mint 180 dolgozó felvétele történt meg az OKJ-s képzés keretében – tette hozzá a menedzser. A társaság a Dunaújvárosi Főiskolával közösen posztgraduális képzést indított, ahol gumiipari szakmérnököket képeznek: az első 10 mérnök az idén végzett; míg a rácalmási gyár dolgozói közül idén 62-en vesznek részt a Koreában folyó képzéseken.

A Hankook Tire a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs-gyártó vállalataként több mint 180 országba szállítja termékeit, világszinten több mint 14000 alkalmazottat foglalkoztat. Európai abroncsgyára 550 millió eurós befektetésből Magyarországon, a Fejér megyei Rácalmáson épült meg, az itt készült termékekkel az európai piacot szolgálják ki.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!