<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A nagy visszhanggal indult Digi Tv immár elérte a százezer előfizetőjét Magyarországon. Közben Szlovákiában is terjeszkedik, mint ahogy hamarosan Csehországot is megpróbálja bevenni.

A leggazdagabb romániai magyarként számon tartott Teszári Zoltán érdekeltsége a romániai RCS&RDS kábeltelevízió- és internetszolgáltató, amely az Első Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) kft. többségi tulajdonosa. Magyarországon ez utóbbi szolgáltatja a Digi Tv-t, amelynek indulása igen nagy indulatokat kavart elsősorban a konkurencia berkeiben.

Megfejelte a botrányt, hogy a TV2 tulajdonosa, az SBS perrel fenyegette meg az EMKTV-t, mondván: nem fizet jogdíjat a TV2 műsorának a Digi Tv-t ellátó műholdján való terjesztéséért. Teszári Zoltán akkor azt mondta: nem érti a perfenyegetést, de áll elébe. Azóta nem kaptunk új hírt a perről, ha az egyáltalán beindult.

Viszont kaptunk hírt a Digi Tv hazai és szlovákiai terjeszkedéséről, valamint az RCS&RDS kábeltelevízió és internet szolgáltató csehországi terjeszkedési terveiről.

Egy román hírportál szerint az RCS&RDS Csehországban is be szeretné indítani a Digi Tv szolgáltatásait még idén ősszel, ezért kérvényt nyújtott be az illetékes hatóságokhoz. A Cseh Audiovizuális Tanács azt elutasította, mivel hiányoztak a benyújtott dokumentumból különböző iratok. Ezeket a cég azóta pótolta, és jelenleg már csak az engedélyezést várják. A cseh Digi Tv egyik versenytársa az UPC lesz - a másik a Karneval Media -, csakúgy, mint Magyarországon.

Egyébként román - félhivatalosnak tekintett - adatok szerint a Digi Tv Romániában 340 ezer lakásban fogható, Magyarországon már 100 ezer előfizetővel rendelkezik, Szlovákiában pedig 10 ezerrel.

Szemán László

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.