2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A nagy visszhanggal indult Digi Tv immár elérte a százezer előfizetőjét Magyarországon. Közben Szlovákiában is terjeszkedik, mint ahogy hamarosan Csehországot is megpróbálja bevenni.

A leggazdagabb romániai magyarként számon tartott Teszári Zoltán érdekeltsége a romániai RCS&RDS kábeltelevízió- és internetszolgáltató, amely az Első Magyar Kábeltelevízió (EMKTV) kft. többségi tulajdonosa. Magyarországon ez utóbbi szolgáltatja a Digi Tv-t, amelynek indulása igen nagy indulatokat kavart elsősorban a konkurencia berkeiben.

Megfejelte a botrányt, hogy a TV2 tulajdonosa, az SBS perrel fenyegette meg az EMKTV-t, mondván: nem fizet jogdíjat a TV2 műsorának a Digi Tv-t ellátó műholdján való terjesztéséért. Teszári Zoltán akkor azt mondta: nem érti a perfenyegetést, de áll elébe. Azóta nem kaptunk új hírt a perről, ha az egyáltalán beindult.

Viszont kaptunk hírt a Digi Tv hazai és szlovákiai terjeszkedéséről, valamint az RCS&RDS kábeltelevízió és internet szolgáltató csehországi terjeszkedési terveiről.

Egy román hírportál szerint az RCS&RDS Csehországban is be szeretné indítani a Digi Tv szolgáltatásait még idén ősszel, ezért kérvényt nyújtott be az illetékes hatóságokhoz. A Cseh Audiovizuális Tanács azt elutasította, mivel hiányoztak a benyújtott dokumentumból különböző iratok. Ezeket a cég azóta pótolta, és jelenleg már csak az engedélyezést várják. A cseh Digi Tv egyik versenytársa az UPC lesz - a másik a Karneval Media -, csakúgy, mint Magyarországon.

Egyébként román - félhivatalosnak tekintett - adatok szerint a Digi Tv Romániában 340 ezer lakásban fogható, Magyarországon már 100 ezer előfizetővel rendelkezik, Szlovákiában pedig 10 ezerrel.

Szemán László

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!