2p

A cég közleményben erősítette meg a harmadik bútoráruház helyszínét és azt is elárulték, hogy hamarosan a hatástanulmányok elkészítésével folytatódik a munka.

Az új, harmadik áruházat a XXIII. kerületben, Soroksáron kívánják megnyitni - közölte az IKEA az mfor.hu-nak küldött közleményében. A telek tulajdonjogával kapcsolatos jogi eljárás lezárult, és immár az összes építési engedély birtokában folytatják a harmadik IKEA áruház építésének előkészítését.

USB-s kanapé és más őrült találmányok - Kattintásra galéria nyílik!

A következő lépés a hatástanulmányok elkészítése és az építési terület vizsgálata. 2014 decemberében a helyszíni régészeti kutatások első szakaszát kezdték el, most pedig következik a második szakasz, miközben az építési terület vizsgálata tovább folyik.

Az áruháznyitás várható dátumáról az építkezést előkészítő munkálatok végeztével tudnak majd tájékoztatást adni a közleményük szerint. Az IKEA tavaly decemberben jelentette be, hogy hamarosan megnyitja a harmadik budapesti áruházát.

A lakberendezési piac egyébként meglehetősen nehéz időszakot élt át a válság alatt Magyarországon, hiszen a kiskereskedelmi forgalom megtorpant. A fellendülés jelei azonban sorra megmutatkoznak a havi statisztikákban és a számok alapján a háztartások fogyasztásának kisebb-nagyobb mértékű bővülése a következő időszakot is jellemzi majd.

A svéd hátterű vállalat az elérhető beszámolója alapján tavaly tovább javult a cég teljesítménye. A belföldi értékesítésből ugyanis a korábbi 34,7 miliárd forint után tavaly 40,8 milliárd foylt be a kasszába. Ennek is köszönhetően az eredménye sokkal jobb lett az előző évinél, hiszen 1,6 milliárd forint adózás utána nyereséget tudtak realizálni a korábbi 21,6 millió forint után. A megtermelt nyereséget teljes egészében kifizették osztalékként tavaly, sőt még az eredménytartalék terhére is kiutaltak 246 millió forintot.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!