2001. január 26. 11:00

Az Ericsson csoport bejelentett, hogy befejezi a mobiltelefonok gyártását.

A svéd távközlési óriáscég, az Ericsson csoport bejelentett, hogy befejezi a mobiltelefonok gyártását. Az indoklás szerint a cég a mobiltelefon-üzletágon tavaly egész évben 16,2 milliárd svéd koronát - 1,67 milliárd dollárt - vesztett.

A készülék gyártást outsourcingolják, a jövőben a Magyarországon is jelen lévő, szingapúri bejegyzésű Flextronics elektronikai veszi át. A cég a mobiltelefon-üzletágon tavaly elszenvedett veszteségeket alkatrészhiánnyal és "a nem versenyképes termékkosárral" magyarázta. Való igaz, hogy az utóbbi időben a svédek teljesen lemaradtak a Nokia, és a Motorola mögött.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.