2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Gyenesei István sportért felelős önkormányzati miniszter utasítására az olimpiai szerepléssel kiérdemelt jutalmak gyorsított eljárásban kerülnek kifizetésre.

A miniszter operatív, hatékony, gyors és együttműködő ügyintézést kért munkatársaitól. Ennek eredményeként a Pekingben 1-6. helyezést elérő sportolók az olimpiai szerepléssel kiérdemelt jutalmukat már holnap, szeptember 17-én megtalálják bankszámláikon. Ezen anyagi elismerésekhez - a miniszteri utasításnak megfelelően - tehát minden eddiginél hamarabb juthatnak hozzá az olimpikonok. A díjazást lehetővé tévő kormányhatározat megjelenésétől, az átutalások megtörténtéig ugyanis csupán hat munkanap telik el.

Gyenesei István kezdeményezésére a férfi vízilabdacsapat, a Kozmann György-Kiss Tamás kenu páros, valamint a Kovács Katalin-Janics Natasa kajak páros emelt szintű elismerésben részesült. Az érintett sportszövetségeknek erre a tárca összesen 119 millió forint kiegészítő forrást biztosított.

Az olimpiai 1-6. helyezések elismeréseként az Önkormányzati Minisztérium összességében 74 fő részére, nettó 886,4 millió forint értékben kezdeményezett átutalási megbízást.

Ez alkalommal a 7-8. helyet elérő sportteljesítményeket is díjazzák. Emellett külön anyagi elismerést kaphatnak az olimpikonokat felkészítő edzők, orvosok, sportszakemberek is. (Közöttük az adott sportágakban, a sportolók által megszerzett jutalmak 60 százalékával azonos összeget oszthattak el a sportági szakszövetségek, saját döntés alapján.) A Pekingben sikeres versenyzők által képzett díjazási keret további 10 százalékát kaphatják a nevelő edzők.

Esetükben - ahhoz, hogy az állam a jutalmak adótartalmát átvállalhassa - speciális adatszolgáltatás szükséges. Az érintettek jelentős része a kérésnek még nem teljes körűen tett eleget. A prémiumokat pedig csak az adatok beérkezését követően lehet kiutalni.

A miniszter utasítására a Sport Szakállamtitkárság a kifizetésekkel nem várja meg valamennyi érintett adatainak beérkezését, hanem a megkapott információk alapján sportáganként folyamatosan utalja majd az érintettekhez az őket megillető jutalmakat.

Előreláthatólag összességében több mint bruttó kétmilliárd forint olimpiai jutalmat oszt majd ki az önkormányzati tárca, amit növel majd a paralimpia érmeseinek és helyezettjeinek járó elismerés.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!