2008. szeptember 26. 11:34

Pénteken a magyar állam és a Stadler Rail Group képviselői aláírták a svájci gyár szolnoki beruházását elősegítő támogatási szerződést Szolnokon.

Az új Stadler-üzemben a Flirt-vonatok alumínium-kocsitesteinek hegesztését végzik majd, a tervek szerint már 2008 végétől. A gyárban - teljes kapacitás esetén - évi 200 alumínium-kocsitest fog készülni. A cég 200 fő foglalkoztatására vállalt kötelezettséget, de ez a szám - a Magyarországról és a régióból érkező további megrendelések függvényében - a gyártókapacitással arányosan emelkedhet, derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A Stadler többek között a bővülő kereslet miatt döntött gyártókapacitásának növelése mellett. A Szolnokon gyártandó kocsitesteket a belföldi értékesítés mellett jelentős arányban exportálja majd.

A beruházást a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Munkaerőpiaci Alapból nyújtott munkahelyteremtő és képzési támogatás formájában támogatja, mivel a fejlesztés egy magas munkanélküliséggel küzdő régióban valósul meg. Az erre vonatkozó támogatási szerződés megkötésének előkészítése folyamatban van, az állami támogatás mértéke egyelőre üzleti titok.

A Stadler Szolnokra települését a helyi önkormányzat azzal segítette, hogy ipari parkjában egy nyolc hektárnyi területet adott 15 évre használatba jelképes földhasználati díj ellenében.

Mint ismert, a Stadler 2005-ben megnyerte a MÁV harminc plusz harminc motorvonatra kiírt tenderét. Az első harminc szerelvényt a cég 2008. március végéig leszállította. A vasúttársaság tavaly lehívta a következő harminc motorvonatot is, ezek szállítása 2008 novemberében kezdődik és 2009 novemberében fejeződik majd be.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.