TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2008. szeptember 26. 11:34

Pénteken a magyar állam és a Stadler Rail Group képviselői aláírták a svájci gyár szolnoki beruházását elősegítő támogatási szerződést Szolnokon.

Az új Stadler-üzemben a Flirt-vonatok alumínium-kocsitesteinek hegesztését végzik majd, a tervek szerint már 2008 végétől. A gyárban - teljes kapacitás esetén - évi 200 alumínium-kocsitest fog készülni. A cég 200 fő foglalkoztatására vállalt kötelezettséget, de ez a szám - a Magyarországról és a régióból érkező további megrendelések függvényében - a gyártókapacitással arányosan emelkedhet, derül ki a lapunkhoz eljuttatott közleményből.

A Stadler többek között a bővülő kereslet miatt döntött gyártókapacitásának növelése mellett. A Szolnokon gyártandó kocsitesteket a belföldi értékesítés mellett jelentős arányban exportálja majd.

A beruházást a Szociális és Munkaügyi Minisztérium a Munkaerőpiaci Alapból nyújtott munkahelyteremtő és képzési támogatás formájában támogatja, mivel a fejlesztés egy magas munkanélküliséggel küzdő régióban valósul meg. Az erre vonatkozó támogatási szerződés megkötésének előkészítése folyamatban van, az állami támogatás mértéke egyelőre üzleti titok.

A Stadler Szolnokra települését a helyi önkormányzat azzal segítette, hogy ipari parkjában egy nyolc hektárnyi területet adott 15 évre használatba jelképes földhasználati díj ellenében.

Mint ismert, a Stadler 2005-ben megnyerte a MÁV harminc plusz harminc motorvonatra kiírt tenderét. Az első harminc szerelvényt a cég 2008. március végéig leszállította. A vasúttársaság tavaly lehívta a következő harminc motorvonatot is, ezek szállítása 2008 novemberében kezdődik és 2009 novemberében fejeződik majd be.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.