2001. február 22. 11:00

Március 1-jén Brüsszelben aláírják azt a megállapodást, amelyben az Európai Unió hat évre kötelezettséget vállal Magyarország támogatására a SAPARD előcsatlakozási alapból.

A pénzügyminiszter és az agrártárca államtitkára március 1-jén Brüsszelben aláírja azt a megállapodást, amelyben az Európai Unió hat évre kötelezettséget vállal Magyarország támogatására a SAPARD előcsatlakozási alapból - közölte Boros Imre földművelésügyi és vidékfejlesztési, valamint az EU-támogatásokért felelős miniszter az Országos Területfejlesztési Tanács ülésén csütörtökön, Budapesten.

Hozzátette: emellett az infrastruktúra-fejlesztést szolgáló ISPA-keretből az EU 200 millió euró erejéig elkötelezte magát három magyar vasútfejlesztési projekt támogatására. Ehhez a magyar kormány ugyanekkora összeget nyújt társfinanszírozás formájában.

Így megújulhat a Budapest-Szolnok és a Budapest-Hegyeshalom közötti vasútvonal, illetve megépülhet a Zalalövő és a szlovén határ közötti pályaszakasz - közölte a miniszter.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.