TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Várhatóan még februárban megkötik az M7-es autópálya felújításáról szóló szerződést, melynek nyomán márciusban a munkálatok is megkezdődhetnek.

Az egyik pálya rekonstrukciója és a Balatonvilágos és Zamárdi közötti 22 kilométeres félpálya megépítése még az idén befejeződhet, míg a Zamárdi és Szárszó közötti szakasz építése ősszel kezdődhet.

Várhatóan még februárban megszületik az egyezség a Nemzeti Autópálya Rt. és a kivitelező Vegyépszer-Betonút konzorcium között az M7-es autópálya Budapestről a Balatonig vezető jobb oldali útpályájának felújításáról, így márciusban megkezdődhet a beruházás.

Bakonyi István, az NA Rt. kapcsolati igazgatója elmondta, hogy a szerződést eddig azért nem kötötték meg, mert a felek között tartanak az ártárgyalások a 35-40 milliárd forintra becsült beruházásról, és a kivitelező konzorciumnak több tucat térségbeli alvállalkozóval is egyeztetnie kell.

Bakonyi István kiemelte: a forgalomban az építkezés miatt várhatóan nem lesz fennakadás, mivel a bal pályán a leállósávból és az utat szegélyező füves területből kialakított 3. sávval kiszélesítve kétszer-két sávos autóutat alakítanak ki, és szakaszosan ideterelik a jobb pálya forgalmát is.

A tervek szerint a jobb pálya rekonstrukciója, valamint a Balatonvilágos és Zamárdi közötti 22 kilométeres félpálya megépítésének munkálatai még az idén befejeződnek.

Bakonyi István azt is elmondta, hogy az M7-es autópálya új, Zamárdi és Balatonkeresztúr közötti szakaszának nyomvonaláról is megszületett a döntés. Az évek óta vitatott Zamárdi-Szárszó közötti szakaszon az NA Rt. javaslatára a közlekedési tárca elfogadta, hogy a "V" változat épüljön meg, amely szerint az autópálya Kőröshegyet délről kerüli el, ahol egy völgyhíd is épül.

Bakonyi István szerint a részletes környezetvédelmi tanulmány, a kivitelezési tervek elkészülése, valamint a terület kisajátítások után már 2001. őszén elkezdődhet a szakasz építése. A kapcsolati igazgató az új szakasz építési költségeit 45-50 milliárd forintra becsülte.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.