2001. február 12. 11:00

Várhatóan még februárban megkötik az M7-es autópálya felújításáról szóló szerződést, melynek nyomán márciusban a munkálatok is megkezdődhetnek.

Az egyik pálya rekonstrukciója és a Balatonvilágos és Zamárdi közötti 22 kilométeres félpálya megépítése még az idén befejeződhet, míg a Zamárdi és Szárszó közötti szakasz építése ősszel kezdődhet.

Várhatóan még februárban megszületik az egyezség a Nemzeti Autópálya Rt. és a kivitelező Vegyépszer-Betonút konzorcium között az M7-es autópálya Budapestről a Balatonig vezető jobb oldali útpályájának felújításáról, így márciusban megkezdődhet a beruházás.

Bakonyi István, az NA Rt. kapcsolati igazgatója elmondta, hogy a szerződést eddig azért nem kötötték meg, mert a felek között tartanak az ártárgyalások a 35-40 milliárd forintra becsült beruházásról, és a kivitelező konzorciumnak több tucat térségbeli alvállalkozóval is egyeztetnie kell.

Bakonyi István kiemelte: a forgalomban az építkezés miatt várhatóan nem lesz fennakadás, mivel a bal pályán a leállósávból és az utat szegélyező füves területből kialakított 3. sávval kiszélesítve kétszer-két sávos autóutat alakítanak ki, és szakaszosan ideterelik a jobb pálya forgalmát is.

A tervek szerint a jobb pálya rekonstrukciója, valamint a Balatonvilágos és Zamárdi közötti 22 kilométeres félpálya megépítésének munkálatai még az idén befejeződnek.

Bakonyi István azt is elmondta, hogy az M7-es autópálya új, Zamárdi és Balatonkeresztúr közötti szakaszának nyomvonaláról is megszületett a döntés. Az évek óta vitatott Zamárdi-Szárszó közötti szakaszon az NA Rt. javaslatára a közlekedési tárca elfogadta, hogy a "V" változat épüljön meg, amely szerint az autópálya Kőröshegyet délről kerüli el, ahol egy völgyhíd is épül.

Bakonyi István szerint a részletes környezetvédelmi tanulmány, a kivitelezési tervek elkészülése, valamint a terület kisajátítások után már 2001. őszén elkezdődhet a szakasz építése. A kapcsolati igazgató az új szakasz építési költségeit 45-50 milliárd forintra becsülte.

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!