<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A Magyarországra és Budapestre tartó légiforgalom bővülése érdekében szerdán stratégiai marketing együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) és a Budapest Airport Zrt. (BA).

A megállapodást Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója és Horváth Gergely, a nemzeti turisztikai marketing szervezet vezérigazgatója írta alá.

A dokumentum szerint a társaságok összehangolják marketingtevékenységüket, közös marketingakciókat hajtanak végre és egyeztetik egymással kommunikációs üzeneteiket azokon a küldőpiacokon, ahonnan új repülőjárat indítását várják.

A közös marketingtevékenység célja Magyarország mint turisztikai célterület népszerűsítése a megcélzott küldőpiacokon a Légi Marketing Alap segítségével, a potenciális új járatok mind jobb kihasználtságának biztosítása érdekében.

Jost Lammers az aláírást megelőzően azt mondta: legfontosabb céljuk, hogy növekedjen a Magyarországra érkező közvetlen járatok száma. Fokozatosan készülnek a megnövekedett utasforgalom kezelésére - tette hozzá. Mint mondta, meghatározták azokat a piacokat, ahonnan az új utasokat szeretnék megszerezni, így jövőre a közel-keleti piac, 2012-2013-ben Ázsia, az Egyesült Államok kerül célkeresztbe.

Elmondta: az American Airlines-zal további együttműködési lehetőségeket keresnek, egyik ilyen egy torontói, illetve egy chicagói járat lehetséges beindítása.

Az MT Zrt.-vel kötött megállapodás keretében egyebek mellett nagy nemzetközi konferenciákat, rendezvényeket igyekeznek Budapestre, Magyarországra csábítani.

Horváth Gergely azt mondta: komoly költségvetést szeretnének erre a tevékenységre elkülöníteni.

Fontos feladatnak nevezte, hogy az új járatokat meg is tartsák, ezért az adott területen igyekeznek intenzív marketing munkát végezni, így például a külföldi újságíróknak szerveznek tanulmányutakat Magyarországra. De - mint mondta - a hazai turisztikai szolgáltatókkal közösen is terveznek akciókat. A költségvetés elfogadása után tudják meghatározni, hogy a közös marketing tevékenységre mennyit tudnak fordítani - tette hozzá. Reméli, hogy százmilliós nagyságrendet tudnak majd erre a területre fordítani.

A Magyar Turizmus Zrt. az éves költségvetéséből marketingtámogatást különít el, amelynek nagysága az új járatok kapacitásától és gyakoriságától, valamint a vendégéjszakák várható számától függ. A Budapest Airport a légitársaságoknak meghirdetett kedvezményrendszerével járul hozzá a közös célhoz.

A kibővített Légi Marketing Alapba a nemzeti turisztikai marketingszervezet az utazási iparágban tevékenykedő, illetve érdekelt más vállalkozásokat és intézményeket is be kívánja vonni.

A turizmusmarketing hatékonyságának további növelése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. koordinációs szerepet is vállal az ITD Hungary, a Külügyminisztérium, illetve más külképviseletek és nemzeti marketingszervezetek között.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.