2008. január 30. 14:39

A Visa-kártyabirtokosok 1,5 milliárd euró összegben vásároltak Magyarországon különböző kereskedőknél a 2007 szeptember végén zárult pénzügyi évben, ami 18 százalékkal több az előző pénzügyi évinél - mondta Jana Lvova, a Visa Europe Magyarországért felelős területi vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Magyarországon kibocsátott kártyák száma 7,4 százalékkal 2,8 millióra emelkedett a tavalyi pénzügyi évben. Magyarországon Visa-kártyákkal átlagosan 34 euró összeget költöttek egy-egy vásárláskor a kártyatulajdonosok. Az összes kereskedőhelyi (POS) tranzakció száma elérte a 46,7 millió darabot, ami egy év alatt 21,3 százalékos emelkedés.

A Visa-kártyákkal lebonyolított teljes magyarországi forgalom (a kereskedési helyeken teljesített vásárlások, a bankautomatáknál felvett pénzösszegek együttes nagysága) 7,9 milliárd euró volt, míg a magyarországi összes Visa-kártyás tranzakció száma mintegy 91,2 millió darabot tett ki, ami 11,9 százalékos növekedés egy év alatt.

Mark Antipof, a Visa regionális területi igazgatója elmondta: a 4600 tagbank tavaly megerősítette, hogy a Visa Europe üzletileg önállóan, a világméretekben működő Visa Inc.-től elkülönülve, önálló és bejegyzett tagsági társulásként gazdálkodik a jövőben.

MTI/Menedzsment Fórum