<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Népszava szerint akadozik az elektronikus ügyintézés, az egyórás cégbejezési határidő még a jövő zenéje.

A napilap szerdai száma arról ír, hogy július 1-től  kötelezővé vált ugyan az e-ügyintézés, azonban az első hónap tapasztalatai alapján az egyórás cégbejezési határidő azért sem tartható, mert a cégbíróságokon csak a beadást követő napon minősül megérkezettnek az e-kérelem.

A bírósági késéseknek feltehetően az az oka, hogy az új TEÁOR-számok átalakítása miatt az érdeklődők száma két háromszorosára is megnőtt. Továbbá július 1-e előtt még sok ügyvéd adta be utoljára papíralapon a beadványt, és így a bíróságoknak még a szokásos mennyiségnél is több beadvánnyal kellett megküzdenie - írja a lap.

A Népszava emlékeztet arra: a kormány azt várta az egyszerűsített cégbejegyzéstől, hogy ezáltal nagy mennyiségű papírt takarítanak majd meg a társaságok és a cégbíróságok is, de ez csak részben valósult meg, hiszen ha a cégbejegyzésről vagy a cégirat módosításáról küldött emailt  az ügyvéd három napon belül nem nyitja meg, akkor postai úton is elküldik neki az adatokat. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.