2001. február 16. 11:00

A reálkeresetek tavaly 1,5 százalékkal, a bruttó nominális átlagkereset pedig 13,5 százalékkal emelkedett.

A reálkeresetek tavaly 1,5 százalékkal, a bruttó nominális átlagkereset pedig 13,5 százalékkal emelkedett - adta közre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki gyorsjelentése. A nettó átlagkereset 11,4 százalékkal haladta meg az egy évvel azelőttit.

Tavalyelőtt, 1999-ben a bruttó nominális átlagkeresetek 16,1 százalékkal, a nettó keresetek 12,7 százalékkal emelkedtek. A reálkeresetek 2,5 százalékkal nőttek. A teljes munkaidőben alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete 1999-ben 77 200 forint volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.