2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az idén elindulhat az ötezer fő befogadására alkalmas kongresszusi központ építése Budapesten - mondta Somogyi Zoltán, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) turisztikai szakállamtitkára.

A szakállamtitkár szavai szerint 2009 elején már konferenciát lehetne szervezni az új központban. A kongresszusi központot a lágymányosi tüske-csarnok fejlesztésével építenék meg - hangzott el.

A beruházás célja, hogy Budapesten egy nagy befogadóképességű kongresszusi központ jöjjön létre, amely a nemzetközi elvárásoknak megfelel. A projekt befejezésének előkészítését már megkezdte az ÖTM.

Az ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy nem egy új, zöldmezős beruházás keretében épül meg a kongresszusi központ. Mint mondták ezt a csarnokot inkább sportlétesítményként kellene használni. Somogyi Zoltán erre reagálva elmondta, hogy most az a legfontosabb, hogy minél gyorsabban elkészüljön a központ, mert jelentős versenyelőnyhöz jutna így Magyarország a környező országokhoz képest.

Köves Tamás, a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének (MaReSz) elnöke hangsúlyozta, hogy bár előkelő helyen szerepel Budapest a rendezvényszervezések világranglistáján, ezek elsősorban pár száz fős konferenciákat jelentenek. Véleménye szerint mindenképpen szükség van nagyobb, több ezer fő befogadására alkalmas kongresszusi központ létrehozására.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!