TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Ha végre itt a nyár, és meleg az idő, az emberierőforrás-vezetô konferenciákra jár, mert… Miért? Gyakran látogatja ezeket a rendezvényeket? Milyen egyéb módon szerzi be a legfrissebb szakmai információkat? Ilyen és ezekhez hasonló kérdésekkel kerestünk meg három HR-szakembert.

Virágh Orsolya
humán menedzser - Zwack Unicum Rt.

A személyzetis munka emberierőforrás-gazdálkodássá alakulásával párhuzamosan hihetetlen mértékű információtömeg is elárasztotta a szakmában dolgozókat. Tudni kell komolyan szelektálni. Én személy szerint három fő csatornát használok.

Ezek legfontosabbika az az informális kapcsolatrendszer, amely elsősorban a multinacionális hátterű cégeknél dolgozó szakmabeliekből áll. Ők megkapják azokat a legfrissebb HR-rendszereket, információkat, amelyeket a nemzetközi főhadiszállások dolgoznak ki a magyar szervezetek számára (is). Kötetlen beszélgetések során cseréljük ki gondolatainkat egy-egy téma kapcsán, kölcsönösen inspirálva egymást. Erre remek keretet biztosít például a HR-Kocsma.

Rendszeresen olvasom az emberierőforrás-gazdálkodást érintô irodalmat is, de kevés a valóban színvonalas szaklap. A szakkönyvek tekintélyes hányada pedig az elméletre koncentrál, kevés bennük a gyakorlati tapasztalatról beszámoló esettanulmány, a mindennapokban is hasznosítható praktikus információ. Az úgynevezett gyűrűs könyvek pedig a magas ár miatt férhetőek hozzá nehezen.

A harmadik szakmai információforrást a továbbképzések, konferenciák jelentik. A hetente érkező meghívókból nehezen lehet kiszűrni az igazán értéket jelentő eseményeket. A mérlegelésnél két szempontot tartok mindig szem előtt.

A rendezvények mögött álló szervezet nívója bizonyos mértékig garancia a konferencia színvonalára is, de talán még ennél is fontosabb az előadók névsora.

Korábban magam is beleestem abba a csapdába, hogy személyzeti tanácsadó cégek marketingelőadását hallgattam végig. Ma már kizárólag gyakorló vállalati humánerőforrás-szakemberek tapasztalatairól szóló prezentációkra ülök be.

A jövőben az internet mint információforrás hangsúlyosabbá válására számítok, illetve a HR-folyamatok benchmarking-szerepének növekedésére, amely a maximális kölcsönösségen alapul.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.