1p

Egy most készült felmérés szerint az amerikaiak jókora többsége még mindig legszívesebben a televízióból tájékozódik a politikát illetően - írja az eMarketer.

A felmérés készítése előtti egy hétben a válaszadók közel 90 százaléka nézett politikai műsort a tévében, az interneten mindössze a megkérdezettek 42 százaléka olvasott politikai híreket. Mint minden más területen, itt is a fiatalok használják szívesebben a világhálót: a 18-29 év közöttiek 55 százaléka informálódott az internetről a felmérés szerint.

"A mostani felmérés is azt erősíti, hogy az internet egyre komolyabb szerepet fog kapni a politikai hírek közvetítésében. A fiatal generáció képviselői ugyanis már az interneten keresztül szocializálódnak, számukra az lesz természetes, hogy onnan szerzik az információt" - nyilatkozta a kutatást végző szervezet képviselője.

Érdekes, hogy a többi téma esetében sokkal nagyobb az internet térhódítása: egy másik felmérés szerint ma már többen olvasnak híreket online, mint ahányan tévés hírműsort néznek. Úgy tűnik azonban, hogy a politikai hírek esetében kitart még a tévé dominanciája.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!