1p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Továbbra is szívesen olvasnak nyomtatott médiaterméket a magyar emberek - derült ki a Gfk és a Szonda Ipsos Nemzeti Médiaanalízis felméréséből. A kereskedelmileg fontos 18-49 éves korosztály körében az életmódmagazinok és az autós lapok a legnépszerűbbek

A 2007 második félévi adatokból az derül ki, hogy a 15 éven felüli lakosság 86 százaléka olvasott valamilyern lapot a vizsgált időszakban. A megkérdezettek átlagosan öt lapot olvastak a tavalyi év második felében, összesen 170 sajtóterméket vizsgáltak a kutatók.

A fizetős laptípusok közül továbbra is a tévémagazinok a legnépszerűbbek, a felnőtt lakosság 32 százaléka olvas ilyen jellegű lapokat. Jelentős arányban olvasnak helyi, megyei lapokat az emberek, a megkérdezettek 31 százaléka számolt be arról, hogy ilyen újságokból tájélkozódik. A harmadik legkedveltebb csoport az általános női lapok, melyeket a lakosság 28 százaléka forgat.

Az előző időszak felméréséhez képest többen olvasnak országos bulvárlapokat, a lakosság 15 százaléka vallotta, hogy olvasója ilyen újságoknak. Szintén nőtt az egészségmegőrzéssel kapcsolatos termékek népszerűsége és a férfi életmód magazinok olvasottsága.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!