<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p


			
		

Még nem kapta meg a Pápai Hús (PH) Zrt. vagyonelemeinek megvásárlásához és a működtetéshez-fejlesztéshez szükséges állami garanciális hiteleket a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) a Pápai Hús 1913 Kft. – mondta el a Világgazdaságnak Politzer József, a kft. ügyvezetője.

A hitelfelvétellel kapcsolatban különböző nehézségek merültek fel, így például a kérelemben hiánypótlásra van szükség. Várható azonban, hogy az ügyintézési gondok január végére–február elejére megoldódnak – szögezte le az ügyvezető.

Mint ismert, a projektcégként létrehozott kft. tavaly egyedüli pályázóként jelentkezett a PH értékesítési pályázatára. A kormány tavalyi döntése szerint az új tulajdonosok 5,5 milliárd forint MFB-forráshoz juthatnak 80 százalékos állami garancia mellett.

A birtokbavétel január elején megtörtént, azóta folyamatos a működés – közölte Politzer József. Hozzátette: mára sikerült megkötni a szerződéseket a kereskedelmi láncokkal, vagyis a céget továbbra is elismeri a piac, írja a Világgazdaság.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.