1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Még nem kapta meg a Pápai Hús (PH) Zrt. vagyonelemeinek megvásárlásához és a működtetéshez-fejlesztéshez szükséges állami garanciális hiteleket a Magyar Fejlesztési Banktól (MFB) a Pápai Hús 1913 Kft. – mondta el a Világgazdaságnak Politzer József, a kft. ügyvezetője.

A hitelfelvétellel kapcsolatban különböző nehézségek merültek fel, így például a kérelemben hiánypótlásra van szükség. Várható azonban, hogy az ügyintézési gondok január végére–február elejére megoldódnak – szögezte le az ügyvezető.

Mint ismert, a projektcégként létrehozott kft. tavaly egyedüli pályázóként jelentkezett a PH értékesítési pályázatára. A kormány tavalyi döntése szerint az új tulajdonosok 5,5 milliárd forint MFB-forráshoz juthatnak 80 százalékos állami garancia mellett.

A birtokbavétel január elején megtörtént, azóta folyamatos a működés – közölte Politzer József. Hozzátette: mára sikerült megkötni a szerződéseket a kereskedelmi láncokkal, vagyis a céget továbbra is elismeri a piac, írja a Világgazdaság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!