2008. augusztus 18. 14:59

Egyelőre még nem eldöntött, hány napos lesz jövőre a Sziget fesztivál; az idei öt plusz egy napra való rövidítés egy kísérlet volt, amely úgy tűnik, bevált - mondta Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője.

"Könnyen lehet, hogy ebbe az irányba megyünk tovább, de ezt most még nem akarom elkiabálni", mert előbb ki kell értékelni az idei tapasztalatokat - fogalmazott Gerendai Károly. Az ügyvezető szerint az idei látogatottsági csúcs az erős program mellett annak is köszönhető, hogy jó időjárás volt a Sziget idején.

Szólt arról is, hogy a múlt hétfőn rendezett magyar dal napja jövőre már nem kötődik a Szigethez. Az eredeti ötlet arról szólt, hogy valamikor szeptemberben legyen egy olyan nap, amikor az országban minél több helyszínen magyar dal szól mindenféle színpadon. Mint mondta, idén ennek a beharangozója volt a "mínusz egyedik" nap, remélik, hogy jövőre ez már önállóan működik.

A jövő évi Sziget fesztivál programjáról szólva kiemelte, hogy azt csak később kezdik szervezni, most még más feladataik vannak. Mint mondta, évről-évre vannak visszatérő ötletek, "tudjuk már sok éve, hogy jó lenne elhozni a Metallicát, a Red Hot Chili Pepperst és a Depeche Mode-ot", hozzátéve, hogy "nyilván velük jövőre is meg fogunk próbálkozni".

Több olyan zenekar is van, akiket idén kerestek, de jelezték, hogy ebben az évben nem koncerteznek, velük jövőre újra próbálkozni fognak - tette hozzá. Az már kiderült, hogy 2009-ben sem lesz System of a Down koncert a Szigeten, a banda frontembere, Serj Tankian, aki szombaton lépett fel a fesztiválon, közölte: jövőre sem fognak még koncertezni, mert a zenekar tagjai közül mindenki a saját szólóprojektjét viszi tovább.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.