TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. december 4. 07:48

A magyar cég ugyanakkor megcélozta az évi százmillió utast.

Semmiképp sem tekinthető egyedi esetnek az Air Berlin közeli csődje, nyilatkozta a Világgazdaságnak Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. A diszkont-légitársaság vezetője ráadásul úgy látja, a jövőben további csődök várhatók az iparágban.

"Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon. Ennek egy része politikai indíttatású, aminek következtében több nemzeti légitársaságot is inkubátorban tartanak, de magánbefektetői körben szintén vannak irracionális elemek, ezek vezettek az Air Berlin és a Monarch Airlines csődjéhez is."

- nyilatkozta a lapnak Váradi, aki viszont saját cégének nagy célokat fogalmazott meg. A Wizz Air ugyanis elmondása szerint egy évtizeden belül megháromszorozza gépeinek számát, és ugyanilyen ütemben nő a dolgozók aránya is,

évente pedig már százmillió utast fognak szállítani.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A napilap hétfői számában olvasható interjúban az Az év üzletembere díjjal kitüntetett vezérigazgató arról is beszélt, hogy a következő kilenc évben a jelenlegi háromszorosára, 282-re nő a Wizz Air flottájának mérete.

"Azzal számolunk, hogy a jövő március végén záruló pénzügyi évünkben 30 millió utast szállítunk az egy évvel korábbi mintegy 24 millió után. Amikor pedig már háromszáz gépet üzemeltetünk, utasaink száma elérheti a százmilliót" - fogalmazott Váradi.

Hozzátette: ahogyan a gépek, úgy az alkalmazottak száma is mintegy háromszorosára nő majd a tervek szerint a következő kilenc évben és elérheti a tízezret. Az alkalmazottak körülbelül 90 százaléka légiutas-kísérő és pilóta.

A vezérigazgató az interjúban beszélt még az Airbusszal kötött szerződésről, melyben több partnerrel összeállva 146 repülőt vesz a Wizz Air, és mely a repülőgépgyártó történetének legnagyobb megrendelése, de kitért a pilóták utánpótlására tett erőfeszítéseikre és az iparági konszolidációra is.
Vg.hu, MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.