2017. december 4. 07:48

A magyar cég ugyanakkor megcélozta az évi százmillió utast.

Semmiképp sem tekinthető egyedi esetnek az Air Berlin közeli csődje, nyilatkozta a Világgazdaságnak Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. A diszkont-légitársaság vezetője ráadásul úgy látja, a jövőben további csődök várhatók az iparágban.

"Rengeteg irracionális magatartás tapasztalható a piacon. Ennek egy része politikai indíttatású, aminek következtében több nemzeti légitársaságot is inkubátorban tartanak, de magánbefektetői körben szintén vannak irracionális elemek, ezek vezettek az Air Berlin és a Monarch Airlines csődjéhez is."

- nyilatkozta a lapnak Váradi, aki viszont saját cégének nagy célokat fogalmazott meg. A Wizz Air ugyanis elmondása szerint egy évtizeden belül megháromszorozza gépeinek számát, és ugyanilyen ütemben nő a dolgozók aránya is,

évente pedig már százmillió utast fognak szállítani.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója (MTI Fotó: Kovács Tamás)

A napilap hétfői számában olvasható interjúban az Az év üzletembere díjjal kitüntetett vezérigazgató arról is beszélt, hogy a következő kilenc évben a jelenlegi háromszorosára, 282-re nő a Wizz Air flottájának mérete.

"Azzal számolunk, hogy a jövő március végén záruló pénzügyi évünkben 30 millió utast szállítunk az egy évvel korábbi mintegy 24 millió után. Amikor pedig már háromszáz gépet üzemeltetünk, utasaink száma elérheti a százmilliót" - fogalmazott Váradi.

Hozzátette: ahogyan a gépek, úgy az alkalmazottak száma is mintegy háromszorosára nő majd a tervek szerint a következő kilenc évben és elérheti a tízezret. Az alkalmazottak körülbelül 90 százaléka légiutas-kísérő és pilóta.

A vezérigazgató az interjúban beszélt még az Airbusszal kötött szerződésről, melyben több partnerrel összeállva 146 repülőt vesz a Wizz Air, és mely a repülőgépgyártó történetének legnagyobb megrendelése, de kitért a pilóták utánpótlására tett erőfeszítéseikre és az iparági konszolidációra is.
Vg.hu, MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.