<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Csökkentette a teljes autóiparra vonatkozó termelési előrejelzését az Egyesült Államok legnagyobb gyártója, a General Motors (GM). Emiatt további állami segítségért folyamodhat a világpiacot korábban évtizedekig vezető emblematikus cég.

Egy csütörtöki előadásban a vállalat vezetői 10,5 millió amerikai autóeladást prognosztizáltak idénre - közölte a CNN. December elején még tizenkétmillióról beszéltek.

Akkoriban Rick Wagoner vezérigazgató a társaság talpraállási terveit ismertetve az ország kongresszusa előtt azt mondta, hogy tizenkétmilliárd dollárnyi segítségre lesz szüksége a cégnek 2009-ben, amiből tízmilliárdot még március vége előtt fel kíván használni. Hozzátette azonban, hogy ha csak 10,5 millió darab körül lesznek az idei eladási adatok, akkor a fenti számok tizennyolc- illetve tizenötmilliárd dollárra módosulnak.

A detroiti Nagy Hármasként ismert autógyártók közül kettő - a GM-en kívül a Chrysler - kért kormányzati segítséget a csőd elkerülése érdekében. A két vállalat összesen 17,4 milliárd dollárt kapott - ebből 13,4-et a GM - decemberben, ami nagyjából fele az általuk kért összegnek. A triumvirátus harmadik tagja, a Ford arról tett nyilatkozatot, hogy ha az eladások 10,5-11 millió darab körül alakulnak idén, akkor nem lesz szüksége mentőövre.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.