2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Eredménytelen volt a Bábolna Zrt. két gazdaságára kiírt privatizációs pályázat. Az elsősorban juh- és birkatartást végző szendrői társaság esetében "további információszerzés érdekében" 30 nappal elhalasztották az eredményhirdetést, a csupán ingatlanjai és gépei miatt értékes kerteskői gazdaság esetében a közgyűlés eredménytelennek nyilvánította a pályázatot - tájékoztatta a Népszabadságot Kocsis Péter, a lebonyolítást végző Gordius Consulting vezérigazgatója.

A Bábolna Zrt. kerteskői gazdaságát - a Népszabadság információi szerint - három társaság szerette volna megszerezni. A cég közgyűlése eredménytelennek nyilvánította a pályázatot, a tendert a napokban újra kiírják május 29-i beadási határidővel.

Az érvénytelenség oka, hogy az előírt feltételeket több esetben sem sikerült teljesíteniük az indulóknak - írja a lap. A pénzügyi feltételek azonban nem okoztak volna gondot. A szendrői gazdaság minimumárát 232 millió forintban, míg a kerteskőiét 200 millióban határozták meg. Emellett a készlet- és az állatállomány 240 millió forintot tesz ki.

A tulajdonos igyekezete érthető: csupán a két gazdaság eladása áll útjában a Bábolna Zrt. privatizációjának. A leginkább a földvagyona miatt értékes mezőgazdasági társaság magánosítását a kormány tisztán növénytermesztő cégként képzeli el, így az ezen tevékenységi körbe nem tartozó oldalágakat le kell metszeni. Ha május végére új tulajdonoshoz kerül a két társaság, akkor az ÁPV Rt. meghirdetheti a Bábolna Zrt. eladását, amit még 2006-ra tervezett, számol be a Népszabadság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!