Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság (ÚKIG) 2007. január 1-jétől Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (3K) néven, és már nemcsak a közút, hanem a vasút, a vízi- és logisztikai fejlesztések koordinálásával működik tovább - mondta el Abajkovics Péter, a 3K kommunikációs igazgatója egy sajtótájékoztatón.

A 3K egyik legfontosabb feladata a teljes közlekedési ágazat fejlesztését szolgáló források felhasználásának koordinálása, és az ezt támogató uniós források felhasználásának felügyelete lesz. Továbbra is hatáskörében marad az országos közutak felújításának, karbantartásának, üzemeltetésének és fejlesztésének koordinálása.

Abajkovics Péter, a 3K igazgatója közölte: az ÚKIG 2006-ban 29 kiemelt útfejlesztési projektet fejezett be, 66,2 milliárd forint értékben, és összesen 589 kilométer új, biztonságos és az európai uniós követelményeknek megfelelő teherbírású utat adott át. E mellett az ÚKIG tavaly további 29 útfejlesztést indított el, 543 kilométer hosszon és 69,2 milliárd forint értékben.

Nem az az első intézmény az utóbbi fél évben, amely az infrastruktúra fejlesztését célzó beruházások koordinálását tűzte zászlajára. A közelmúltban alakult át a korábbi Nemzeti Autópálya Zrt. is Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) társasággá. A névváltoztatást az indokolta, hogy az idei évtől a MÁV helyett a NIF intézi majd azokat a vasúttársaságot érintő fejlesztéseket, amelyekhez uniós pénzek köthetők.

MTI / Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.