TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Megállapodott az amerikai pénzügyminisztérium az olasz autógyártó Fiattal a Chrysler 6 százalékos részvénycsomagjára vonatkozó opciós jog lehívásáról - közölte a minisztérium csütörtökön este. Az ügyleten 560 millió dollárt kereshet Washington.

A csütörtöki megállapodás értelmében a Fiat 500 milli dollárt fizet a mintegy 6 százalékos tulajdonhányadot képező 98,461 részvényért. Az autóipari szektorban dolgozók szakszervezetének (UAW) nyugdíjalapja által birtokolt részvények megvásárlására biztosító opciós jogra 75 millió dollárt fordít az olasz vállalat. A most bejelentett lépéssel 52 százalékra nőhet a Fiat tulajdonhányada az amerikai társaságban.

Az amerikai kormány még 2009-ben az úgynevezett Troubled Assets Relief Program - "bajba került eszközök mentőprogramja (TARP) keretein belül fektetett be 12,5 milliárd dollárt a csőd szélére került detroiti autógyártóba. Azóta Washington több részletben értékesítette megszerzett részvényeit az olasz autógyártónak, így összesen 11,2 milliárd dollár bevételhez jutott. A pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a hiányzó 1,3 milliárd dollárt már nem lesz képes behozni a befektetésen.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.