2012. április 17. 07:13

Megállapodott a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavételéről Tarlós István főpolgármester és Jean-Louis Chaussade, a francia Suez Environnement S.A. vezérigazgatója hétfő délután.

A Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatóságának tájékoztatása szerint az egyezség részleteiről kedden délután tart sajtótájékoztatót Tarlós István.

A főváros 1997. április 11-én adta el a Fővárosi Vízművek kisebbségi, 25 százalékos részvénycsomagját, valamint szindikátusi és menedzsmentszerződést kötött a francia Suez Environnement céggel és a német RWE társasággal.

A Fővárosi Közgyűlés idén március 26-i ülésén szándéknyilatkozatot fogadott el a kisebbségi részvénycsomag visszavásárlásról, a részleteket a pénzügyi forrás megjelölésével ismét a testület elé terjesztik. A főpolgármester korábbi szavai szerint a visszavásárlás nem érinti a főváros költségvetését, az összeget részben maga a vízművek, részben más közszolgáltató cégek biztosítják, azonban az sem kizárt, hogy a vízművek a saját jogán hitelt vesz fel.

A korábban nyilvánosságra hozott szándéknyilatkozat 15,1 milliárd forintos visszavételi árat tartalmazott, amelyet három részletben, az aláírástól számított két éven belül fizetne ki a főváros, s átvállalná a társaság több mint 2,5 milliárd forintos adósságállományát is. Tarlós István akkor jelezte: a főváros az 1997-ben kötött szerződésben kötelezően előírt visszavásárlási összeghez képest 1,4 milliárd forinttal kedvezőbb összegért juthat hozzá a részvényekhez, s a városban maradhat a következő tíz évben kifizetendő mintegy 33 milliárd forintos menedzsmentdíj is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.