2008. július 2. 12:39

A Stadler Rail Group ötven darab emeletes villamos motorvonat gyártására és szállítására kapott megbízást a Svájci Szövetségi Vasúttól (SBB). A megbízás értéke 1,024 milliárd svájci frank, amely mintegy 150 milliárd forintnak felel meg.

Az új villamos motorvonatok várhatóan 2011-ben kezdik meg az utasok szállítását a svájci vasútvonalakon. A Stadler az újonnan kifejlesztett, Dosto fantázianévre hallgató emeletes villamos motorvonatát más piacokon, így Magyarországon is fel kívánja kínálni, áll a társaság közleményében.

Svájc legnagyobb közlekedési vállalatának számító Svájci Szövetségi Vasút (Schweizerische Bundes Bahn, SBB) 2008. június 30-án hozott döntést az előző év áprilisában kiírt tender eredményéről.

A jelenlegi tervek szerint a Stadler a kétszintes villamos motorvonatokat 2011-ig szállítja le az SBB részére. Az új motorvonatokat a svájci vasúttársaság Zürich vonzáskörzetében üzemelteti majd.

A Stadler Dosto fantázianévre hallgató emeletes villamos motorvonata 150 méter hosszú, és 1694 utas szállítására alkalmas. A vonat az első osztályon 112, míg a másodosztályon 414 ülőhellyel rendelkezik. A Dosto maximális sebessége eléri a 160 km/h-t.

Menedzsment Fórum

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés