2008. július 2. 12:39

A Stadler Rail Group ötven darab emeletes villamos motorvonat gyártására és szállítására kapott megbízást a Svájci Szövetségi Vasúttól (SBB). A megbízás értéke 1,024 milliárd svájci frank, amely mintegy 150 milliárd forintnak felel meg.

Az új villamos motorvonatok várhatóan 2011-ben kezdik meg az utasok szállítását a svájci vasútvonalakon. A Stadler az újonnan kifejlesztett, Dosto fantázianévre hallgató emeletes villamos motorvonatát más piacokon, így Magyarországon is fel kívánja kínálni, áll a társaság közleményében.

Svájc legnagyobb közlekedési vállalatának számító Svájci Szövetségi Vasút (Schweizerische Bundes Bahn, SBB) 2008. június 30-án hozott döntést az előző év áprilisában kiírt tender eredményéről.

A jelenlegi tervek szerint a Stadler a kétszintes villamos motorvonatokat 2011-ig szállítja le az SBB részére. Az új motorvonatokat a svájci vasúttársaság Zürich vonzáskörzetében üzemelteti majd.

A Stadler Dosto fantázianévre hallgató emeletes villamos motorvonata 150 méter hosszú, és 1694 utas szállítására alkalmas. A vonat az első osztályon 112, míg a másodosztályon 414 ülőhellyel rendelkezik. A Dosto maximális sebessége eléri a 160 km/h-t.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.