1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Tavaly 13,2 milliárd dolláros nettó nyereséget ért el a brit HBSC bankház a 2009. évi 5,83 milliárd dollárt követően, miután erős növekedést mutatott a vállalat fejlődő piaci tevékenysége - közölte a társaság hétfőn.

A bank működési bevétele elérte a 80,01 milliárd dollárt az előző évi 78,63 dollár után.

A HSBC nem teljesítő hitelei tavaly kevesebbet, 14,04 milliárd dollárt tettek ki az egy évvel korábbi 26,49 milliárd dollárral szemben.

A bank január elsejével kinevezett új vezérigazgatója, Stuart Gulliver elmondta: a HSBC várhatóan 600 millió dollár bankadót fizethet annak a "furcsa következményeként", hogy a társaság székhelye Londonban van.

A HSBC nyereségnövekedésének jelentős része a kereskedelmi banki szolgáltatásokból származott, miközben a befektetési banki üzletág adózás előtti nyeresége 9 százalékkal csökkent.

Gulliver 5,2 millió angol fontnak megfelelő részvényértékben kap bónuszt az előző évi teljesítményéért szemben az előző évi 9 millió fontos részvénycsomaggal. A jutalom kifizetése késleltetve, részletekben történhet.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!