<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A kormány 5 milliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. alaptőkéjének megemelésére, de az alaptőkét 6 milliárd forinttal kívánja megemelni - az erről szóló határozat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

Az 5 milliárd forintból 2 milliárd forint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. ingatlanberuházásra és -vásárlásra fordítható 8,6 milliárd forintjából kell átcsoportosítani. A 4,2 milliárd forintos fejezeti tartalékból pedig 3 milliárd kerül át az NIF-hez.

A határozatban a kormány egyetértett azzal, hogy az Állami Autópálya Kezelő Zrt. alaptőkéje viszont 6 milliárd forinttal csökkenjen.

A NIF alaptőke-emelése adja azon költségek forrását, amelyek 2011 végéig merültek fel, az európai és hazai forrásokat biztosító támogatási szerződések terhére el nem számolható kiadásokból. Ezek körébe tartoznak az EU által támogatott infrastruktúra-projekteknél utólagosan lefolytatott szabálytalansági vizsgálatok nyomán elrendelt visszafizetési kötelezettségek. A másik többlet kiadás pedig a folyamatban levő projektek támogatási szerződéseinek Európai Unió általi utólagos hatályon kívül helyezésével, illetve a korábbi években nevesített projektek leállításával kapcsolatos - közölte Nyiri János, a NIF tulajdonosának az MFB Zrt.-nek a szóvivője az MTI kérdésére.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.