1p

Bár október végén háromezerrel kevesebb regisztrált álláskereső volt, mint egy hónappal korábban, ez még mindig közel 36 ezerrel több, mint az elmúlt év azonos időszakában - írja a Világgazdaság az Állami Foglalkoztatási Szolgálat adataira hivatkozva. Az álláskereső hölgyek száma jelentősen megcsappant.

Az adatok szerint a 413 ezer nyilvántartott munkanélküli egytizede pályakezdő, köztük tovább nőtt a szakmunkás végzettségűek száma, folyamatosan apad viszont a diplomásoké. A regisztráltak fele nő, ám jó hír, hogy szeptemberhez képest jócskán megcsappant köztük az elhelyezkedni képtelenek száma, 2 800 fővel voltak kevesebben, mint akkor.

Ez feltehetően a Start Plusz programnak köszönhető, amely júliustól biztosít komoly járulékkedvezményt a munkaadóknak, amennyiben gyesről vagy gyedről visszatérő nőket foglalkoztatnak.

Érdekesség, hogy a hölgyekhez viszonyítva igen kevés, mindössze tizenhat férfi jutott álláshoz októberben.

A hazai cégek közel 37 ezer betöltetlen pozíciót jelentettek be a munkaügyi központokhoz, ezek egyötödét a közép-magyarországi vállalatok kínálták - számol be a Világgazdaság. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!