2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Debrecen önkormányzata kétfordulós nyilvános pályázatot hirdetett a debreceni repülőtér ingatlanjainak és a repülőteret üzemeltető Airport-Debrecen Kft. 100 százalékos üzletrészének hasznosítására, vagy eladására - derül ki a város internetes honlapján olvasható hirdetményből.

A pályázaton elsősorban a pályázó szakmai tapasztalatait és szakértelmét, alkalmasságát és pénzügyi megbízhatóságát vizsgálják. Az ajánlatokat november 30-án kell benyújtani, és várhatóan december 31-ig eredményt hirdetnek. A pályázóknak 2008. február 28-ig kell ajánlati kötöttséget vállalniuk.

Az önkormányzat a szeptemberi döntés értelmében a repülőteret üzemeltető céget, a Airport-Debrecen Kft.-t átveszi, a repülőtéri ingatlan pedig eddig is közvetlen önkormányzati tulajdonban volt.

Korábban Kósa Lajos polgármester azt mondta, hogy több országból érdeklődnek szakmai befektetők a debreceni repülőtér iránt. Akkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy olyan szakmai befektetőt kell találni, amelyik garanciát vállal a repülőtér hosszú távú üzemeltetésére.

A 3500 négyzetméteres utasforgalmi terminál 2006-ban készült el, és évi 200 ezer utas kezelésére alkalmas. Tavaly 40 ezer utas fordult meg a debreceni légikikötőben, az idén 45 ezer fővel számol a menedzsment. Az idén októberig a charterforgalom volt jellemző, jelenleg pedig kisgépes forgalom zajlik a repülőtéren. A chartereztető cégek az idén 11 desztinációba 15 járatot üzemeltettek.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!