1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 2008-ban lejáró 900 megahertzes koncesszió 7,5 éves meghosszabbításáért 10-10 milliárd forintot plusz áfát fizet december 15-ig a Pannon GSM Távközlési Zrt. és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter.

A két mobiltársaság vállalta azt is, hogy a következő két évben nettó 20-20 milliárd forintot fordít a mobil szélessáv fejlesztésére, amelynek révén Magyarország területének 90 százalékán lehet majd használni ezt a szolgáltatást - mondta Kóka János.

Hozzátette, hogy a két társaság ezeket az összegeket az előre betervezett fejlesztéseken felül fordítja beruházásokra, amelyek során társasági adókedvezményt nem vehetnek igénybe, európai uniós forrást nem használhatnak fel.

Jelenleg 100 lakosból 40 képes mobil szélessávot használni, s ez a szám 2010-re 98-ra fog nőni. Ami azt is jelenti, hogy az ország valamennyi ezer főnél nagyobb lélekszámú településében lesz mobil szélessávú hozzáférés - közölte Kóka János.

A fejlesztésekre Magyarország hét régiójából hatban kerül sor, a jelenleg legjobb lefedettségű közép-magyarországi régió a hetedik - sorolta a várható fejleményeket a szakminiszter.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!