2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) érvénytelennek minősítette az FTC hat plusz két hektáros, Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére kiírt pályázat mindkét beadványát.

A 100 százalék Fradi című hetilap korábbi értesülései szerint egy brit és egy belga cég jelentkezett be a területért, amelynek értékesítésére már negyedik alkalommal hirdettek versenyt.

A mostani tender alapján a győztesnek legalább 8 milliárd forintot kellett volna fizetni. A pályázat kiírása szerint ugyanis az ingatlanok limitára 4,16 milliárd forint, a pályázónak ezen felül vállalnia kell, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja. Ezen túl vállalnia kell, hogy az FTC létesítményhasználati jog megváltásáért legalább 1,5 milliárd forint plusz áfát fizet az FTC részére.

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a kiírásban szereplő feltételeket.

A következő pályázatra egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI 2006. augusztus 7-i döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat. A harmadik, idén szeptemberben értékelt kiírásra senki nem adott be ajánlatot, pedig előzetesen három cég is megvásárolta a pályázati dokumentációt. Sokan reménykedtek abban, hogy a mostani negyedik kiírás végre eredményes lesz, és ezzel tőeinjekcióhoz jut a nagymúltú egyesület, ám a csapat rajongóinak ezúttal is csalódniuk kellett.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!