<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A Hajdú-Bihar megyei Polgár szívesen befogadná a Gyöngyösre tervezett indiai gumiabroncsgyárat - mondta el pénteken Tóth József, a település polgármestere, azt követően, hogy csütörtökön bejelentették: a Gyöngyösön kialakult helyzet miatt az Apollo Tyres visszalépett, és új helyszínt keres.

Az indiai gumiipari társaság, az Apollo Tyres Ltd. csütörtökön jelentette be, hogy visszavonja a gyöngyösi, kétszázmillió eurós beruházás tervét, és új helyszínt keres a gumigyárnak Magyarországon vagy más európai országban.

Polgár az M3-as autópálya mentén kiváló alapinfrastruktúrával rendelkezik az ipari parkjában, és rendelkezésre áll az a mintegy ötven hektáros terület is, ahol megvalósulhatna a beruházás - mondta a polgármester.

A város igent mondana egy ilyen felkérésre, és a település vezetése lépéseket is tesz a gazdasági minisztériumnál, hogy megépülhessen az új gyár Polgáron - tette hozzá.

Az indiai cég egyebek mellett azzal indokolta a gyöngyösi beruházás lemondását, hogy a zöldmezős beruházással kapcsolatos adminisztratív eljárások váratlan késedelmet szenvedtek.

A 2008. januári bejelentés szerint a gyöngyösi az Apollo Tyres első tengeren túli zöldmezős beruházása lett volna. Az indiai cég a bejelentés óta megalapította magyarországi leányvállalatát, létrehozott egy információs irodát Gyöngyösön, és megindította a tervezett beruházás engedélyezési eljárásait.

A Fidesz 2008. május 30-án bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez a gumiabroncsgyár építése ellen.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.