2001. március 20. 11:00

A Pénzügyminisztérium (PM) szerint év közben és visszamenőlegesen megváltozhat a reprezentációs költségek adóztatása.

A tervek szerint az egyéni vállalkozók ebben az évben árbevételük 0,5 százalékáig, de maximum 100 ezer forintig, a társas vállalkozások a bevétel 0,5 százalékáig, de maximum 2,5 millió forintig adómentesen számolhatják el a reprezentációs költségeket.

Ezen a határok felett viszont minden reprezentációs kiadás után 44 százalék szja-t és 11 százalék egészségügyi hozzájárulást kell fizetni, függetlenül attól, hogy belföldi vagy külföldi a reprezentáció alanya. A többletadót évente egyszer, az év végén kell elszámolni. A PM tervei szerint az adózó január 1-től, visszamenőlegesen is alkalmazhatja majd az új szabályokat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.