2009. február 3. 14:49

Ki kell adnia négy állami cégnek a vezetőik fizetésére vonatkozó adatokat a Fővárosi Ítélőtábla kedden hozott jogerős döntése szerint.

Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Fővárosi Bíróság szeptemberben hozott elsőfokú ítéletét, amelyben az érintett állami cégeket erre kötelezte.

A jogerős ítélet értelmében a négy alperesnek, a Magyar Postának, a Magyar Villamos Műveknek, a Szerencsejáték Zrt.-nek és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek ki kell adnia a felperesnek, a Blikk főszerkesztőjének a vezető tisztségviselők kereseteinek, kapcsolódó juttatásainak, jutalmainak és esetleges végkielégítéseinek az összegét.

A Főváros Ítélőtábla szerint - egyetértve az elsőfokú bírósággal - ezek közérdekből nyilvános adatok, így azokat mindenki megismerheti.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.