<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Engedélyezte pénteken az Európai Bizottság, hogy a dél-koreai Hankook gumiabroncs-gyártó Dunaújvárosban létesítendő gyára 92,6 millió eurós állami támogatásban részesüljön.

Neelie Kroes versenyügyi biztos egyúttal elégedettségét fejezte ki, hogy a beruházás hozzájárul a térség fejlődéséhez és a munkahelyteremtéshez Magyarországon. A bizottság közleményéből kiderül, hogy Brüsszel alig öt hónapig vizsgálta a beruházást, a magyar hatóságokkal "kitűnő együttműködésben".

A gyárépítés elől sorra hárulnak el az akadályok, múlt hónapban például a Levegő Munkacsoport jelentette be, hogy eláll az építkezés ellen indítani kívánt pertől. Lukács András, a zöld szervezet elnöke a döntés indoklásaként azt közölte: sikerült a céggel olyan megállapodást kötni, amely szerint a gyár jóval szigorúbb környezetvédelmi követelményeknek felel majd meg, mint amit a hatóságok előírtak - írta korábban az mfor.hu.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.