2010. május 11. 14:59

Romániában több mint 120 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma áprilisban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte Constantin Stroe, a romániai autógyártók és -importálók egyesületének az alelnöke kedden.

A növekedés következtében összesen 8857 személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami a legnagyobb bővülés az elmúlt években. Márciusban az előző év hasonló időszakához képest 50 százalékkal esett vissza a forgalomba bejegyzett járművek száma, áprilisban viszont sikerült 19 százalékra mérsékelni ezt a csökkenést.

A román gépkocsi-nyilvántartó hivataltól származó adatok szerint az év negyedik hónapjában forgalomba bejegyzett járművek száma - beleértve a személygépkocsikat, teherautókat és motorkerékpárokat - összesen 10.365, ami 91 százalékos növekedés márciushoz képest, ugyanakkor tavaly áprilishoz viszonyítva 22 százalékos csökkenésnek felel meg.

A forgalomba jegyzett autók számának a jelentős növekedése Stroe szerint a román kormány sikeres roncsprogramjának köszönhető. A hatóságok az idén 60 ezer tíz évnél idősebb járművet akarnak kivonni a forgalomból, ami a tavaly lecserélt autók számának körülbelül a kétszerese.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.