<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Romániában több mint 120 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma áprilisban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte Constantin Stroe, a romániai autógyártók és -importálók egyesületének az alelnöke kedden.

A növekedés következtében összesen 8857 személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami a legnagyobb bővülés az elmúlt években. Márciusban az előző év hasonló időszakához képest 50 százalékkal esett vissza a forgalomba bejegyzett járművek száma, áprilisban viszont sikerült 19 százalékra mérsékelni ezt a csökkenést.

A román gépkocsi-nyilvántartó hivataltól származó adatok szerint az év negyedik hónapjában forgalomba bejegyzett járművek száma - beleértve a személygépkocsikat, teherautókat és motorkerékpárokat - összesen 10.365, ami 91 százalékos növekedés márciushoz képest, ugyanakkor tavaly áprilishoz viszonyítva 22 százalékos csökkenésnek felel meg.

A forgalomba jegyzett autók számának a jelentős növekedése Stroe szerint a román kormány sikeres roncsprogramjának köszönhető. A hatóságok az idén 60 ezer tíz évnél idősebb járművet akarnak kivonni a forgalomból, ami a tavaly lecserélt autók számának körülbelül a kétszerese.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.