TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. május 11. 14:59

Romániában több mint 120 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új személygépkocsik száma áprilisban az előző hónaphoz viszonyítva - közölte Constantin Stroe, a romániai autógyártók és -importálók egyesületének az alelnöke kedden.

A növekedés következtében összesen 8857 személygépkocsit helyeztek forgalomba, ami a legnagyobb bővülés az elmúlt években. Márciusban az előző év hasonló időszakához képest 50 százalékkal esett vissza a forgalomba bejegyzett járművek száma, áprilisban viszont sikerült 19 százalékra mérsékelni ezt a csökkenést.

A román gépkocsi-nyilvántartó hivataltól származó adatok szerint az év negyedik hónapjában forgalomba bejegyzett járművek száma - beleértve a személygépkocsikat, teherautókat és motorkerékpárokat - összesen 10.365, ami 91 százalékos növekedés márciushoz képest, ugyanakkor tavaly áprilishoz viszonyítva 22 százalékos csökkenésnek felel meg.

A forgalomba jegyzett autók számának a jelentős növekedése Stroe szerint a román kormány sikeres roncsprogramjának köszönhető. A hatóságok az idén 60 ezer tíz évnél idősebb járművet akarnak kivonni a forgalomból, ami a tavaly lecserélt autók számának körülbelül a kétszerese.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.