2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Ford Motor megmentheti néhány gyárát azok közül, amelyeket korábban be akart zárni. Ennek az a feltétele, hogy más módon tudjanak költségeket megtakarítani.

Az információ arról a tárgyalásról szivárgott ki, amelyen a cég a United Auto Workers (UAW) szakszervezettel próbál megegyezni az új szerződésről. A források közölték, hogy a gyárak sorsa csak egy a tárgyalások sok témaja közül. Mivel a megbeszélés bizalmas, így a források nem fedték föl kilétüket - jelentette az AP.

A Ford szóvivője, Marcey Evans a hírügynökséggel közölte, hogy egyelőre nem nyilatkozhat a témában.

A UAW a héten figyelmeztette a Fordot, hogy a Chryslerrel hamarosan megegyeznek a négyéves szerződésről, a General Motor Corp. dolgozói pedig már korábban jóváhagyták azt. A UAW szerződései a három autógyártóval szeptember 14-i dátummal járt volna le, de meghosszabbították azokat.

A Fordnak a gyárai folyamatos kapacitáscsökkenésével kell küzdenie, amely nagyjából 26 százalékkal esett le az 1990-es évek elején, míg 15 százalékkal kevesebb Ford, Lincoln és Mercury márkájú autót gyártottak. A cég 79 százalékos kapacitással működtette gyárait 2006-ban.

Az autógyártó korábban tíz gyárat nevezett meg, amelyet 2012-re be akar zárni az újraszerveződés részeként, ugyanakkor ezek közül hatnak a sorsa még kétséges. Pontosan még nem lehet tudni, mely üzemekről van szó, de valószínűleg megegyeznek erről a most zajló tárgyalásokon.

Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!