<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Új Tulajdonosi Program keretében az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK), a Magyar Villamos Művek (MVM) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) lesznek az első olyan vállalatok, amelyekben kedvezményesen válhatnak tulajdonossá az emberek - közölte Daróczi Dávid a kormány erről szóló döntését az MTI-vel vasárnap.

A részleteket ismertetve beszámolt arról, hogy az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-ből legalább 25 százalék mínusz egy szavazati jogot biztosító részvénypakett kerülhet a polgárok tulajdonába 2009. május 31-éig. Az MVM-ben jövő november 30-áig a 75 százalék plusz egy szavazati jogot biztosító magyar állami részesedés felett szerezhetnének tulajdonrészt a programban résztvevők - tette hozzá.

Daróczi Dávid kitért arra, a Mavir Zrt. legalább 25 százalék mínusz egy, de legfeljebb 50 százalék mínusz egy szavazati jogot biztosító részvényeit pedig jövő szeptember 30-ig jegyezhetnék a tervek szerint a befektetők.

Emlékeztetett arra, Gyurcsány Ferenc február elején hirdette meg az Új Tulajdonosi Programot, azzal a céllal, hogy elindítsa a tulajdonszerzés és polgárrá válás útján azokat is, akiknek ehhez ma nincs elég saját ereje.

A kormány célja az volt, hogy olyan cégeket vonjon be a programba, amelyek közép- és hosszú távon is előnyös befektetésnek bizonyulhatnak és mérsékelt kockázatú befektetést jelentenek azoknak, akik élni kívánnak az Új Tulajdonosi Program lehetőségeivel, de kevésbé jártasak a tőzsde valamint a befektetések világában - hangoztatta.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.