2001. január 25. 11:00

Megnyílt a 31. Világgazdasági Fórum, amelynek résztvevői a nemzetközi gazdasági növekedés elősegítéséről és az Észak és Dél közötti szakadék áthidalásáról folytat eszmecserét.

A svájci Davosban csütörtökön megnyílt a 31. Világgazdasági Fórum, amelynek résztvevői - mintegy 2000 gazdasági és politikai döntéshozó, továbbá a tudomány és kultúra számos ismert személyisége - idén a nemzetközi gazdasági növekedés elősegítéséről és az Észak és Dél közötti szakadék áthidalásáról folytat eszmecserét. A rendezvényen részt vesz Mádl Ferenc köztársasági elnök.

A hatnapos tanácskozáson szó lesz az új amerikai kormányzat várható gazdaságpolitikájáról, a szegénység és a betegségek közötti összefüggésről, az élelmiszerek minőségéről, az internet-kalózkodásról, a rák elleni küzdelem új módszereiről és más globális problémákról.

A davosi fórumra 30 államfőt, 80 minisztert, és sok száz cégelnököt - köztük Bill Gatest (Microsoft) és Douglas Daftot (Coca-Cola) - várnak a világ minden tájáról. Várhatóan jelen lesz Kofi Annan, az ENSZ főtitkára, Mike Moore, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főigazgatója, James D. Wolfensohn, a Világbank elnöke és Jasszer Arafat palesztin elnök is, aki Davosban esetleg találkozhat Ehud Barak izraeli kormányfővel.

A globalizáció ellenfelei szombatra tüntetést hirdettek Davosba, Graubünden tartomány vezetése azonban az engedélyt megtagadva felszólította a tervezett tüntetés résztvevőit, hogy ne is menjenek Davosba. A tanácskozást mintegy 1000 rendőr és katona, továbbá kerítés és szögesdrót védi a globalizáció ellenfeleinek várható tüntetéseitől.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.