2001. január 25. 11:00

Megnyílt a 31. Világgazdasági Fórum, amelynek résztvevői a nemzetközi gazdasági növekedés elősegítéséről és az Észak és Dél közötti szakadék áthidalásáról folytat eszmecserét.

A svájci Davosban csütörtökön megnyílt a 31. Világgazdasági Fórum, amelynek résztvevői - mintegy 2000 gazdasági és politikai döntéshozó, továbbá a tudomány és kultúra számos ismert személyisége - idén a nemzetközi gazdasági növekedés elősegítéséről és az Észak és Dél közötti szakadék áthidalásáról folytat eszmecserét. A rendezvényen részt vesz Mádl Ferenc köztársasági elnök.

A hatnapos tanácskozáson szó lesz az új amerikai kormányzat várható gazdaságpolitikájáról, a szegénység és a betegségek közötti összefüggésről, az élelmiszerek minőségéről, az internet-kalózkodásról, a rák elleni küzdelem új módszereiről és más globális problémákról.

A davosi fórumra 30 államfőt, 80 minisztert, és sok száz cégelnököt - köztük Bill Gatest (Microsoft) és Douglas Daftot (Coca-Cola) - várnak a világ minden tájáról. Várhatóan jelen lesz Kofi Annan, az ENSZ főtitkára, Mike Moore, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) főigazgatója, James D. Wolfensohn, a Világbank elnöke és Jasszer Arafat palesztin elnök is, aki Davosban esetleg találkozhat Ehud Barak izraeli kormányfővel.

A globalizáció ellenfelei szombatra tüntetést hirdettek Davosba, Graubünden tartomány vezetése azonban az engedélyt megtagadva felszólította a tervezett tüntetés résztvevőit, hogy ne is menjenek Davosba. A tanácskozást mintegy 1000 rendőr és katona, továbbá kerítés és szögesdrót védi a globalizáció ellenfeleinek várható tüntetéseitől.

Lépj velünk a növekedés útjára! Kockázati tőke, közösségi finanszírozás / crowdfunding, gyakorlati tapasztalatok hazai és nemzetközi nagyágyúktól és startupperektől! Ismerd meg a legújabb finanszírozási lehetőségeket és a startup-ökoszisztéma fejlődési irányait és lehetőségeit!

Finanszírozás 2019 - startuppereknek kedvezmény, 25 év alattiaknak ingyenes! Részletek és jelentkezés