<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Kvázi kitiltotta az idős randizókat étterméből a shanghaji áruház vezetése.

Drasztikus és a közösségi médiát alaposan megosztó intézkedést vezetett be a héten a svéd IKEA sanghaji áruházának menedzsmentje. Aki nem vásárol ételt az áruház éttermében, az nem ülhet le az asztalokhoz.

Az intézkedést egyértelműen az idősebb korosztály „megregulázása” érdekében hozták meg, a szépkorúak ugyanis egy héten kétszer, rendszerint kedden és csütörtökön ismerkedési napokat tartottak az áruház éttermében. Egy-egy ital mellett órákat csevegtek egymással elfoglalva az ülőhelyek jelentős részét, így akik valóban étkezni és nem ismerkedni mentek a kantinba, nem tudtak leülni.

Az áruház menedzsmentje ezért bevezette a „no food, no seating” szabályt, amely aztán bekerülve a kínai közösségi médiába, komoly indulatokat váltott ki. Bár az IKEA vezetése az étkező vásárlóik tömegére hivatkozva próbálja meg a randizó időseket kitessékelni az áruházból, az internetes írások, kommentek inkább a szépkorúak pártján állnak.

Néhány éve az IKEA a párizsi metróban promózta magát

A legnépszerűbb blogok posztjai drákói intézkedésnek tartják a héten bevezetett szabályt, amit az „ártatlan idősek” ellen hozott a „kegyetlen” menedzsment.

Ráadásul az eseményről tudósító állami tulajdonban álló Global Times is elsősorban az érintett időseket szólaltatta meg, akik idegennek érzik magukat a sok fiatal között. Panaszaik szerint Sanghajban nincs olyan hely, ahol az idősek találkozhatnának, ahol ismerkedhetnének, ahol randizhatnának.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.