2008. április 22. 08:09

Ismét veszélybe került az olasz Alitalia légitársaság jövője, miután az Air France-KLM bejelentette, hogy eláll eddigi felvásárlási ajánlatától.

Az Air France múlt hónapban felfüggesztette a tárgyalásokat a csőd szélén álló olasz légitársasággal, miután nem sikerült megszereznie a szakszervezetek többségi támogatását. A francia vállalat szerint kezdeti ajánlata már nem érvényes, számol be a BBC News.

Az Alitalia jelenleg naponta egymillió eurós veszteséget termel, és elemzők szerint az Air France jelenti az egyetlen reményt, hogy az olasz cég elkerülje a teljes pénzügyi összeomlást. Silvio Berlusconi leendő olasz kormányfő azonban már a választások előtt kijelentette, hogy ha kormányra kerül, megvétózza az üzletet.

Az orosz Aeroflot légitársaság hajlandó újra tárgyalni az olasz Alitalia megmentéséről - jelentette be Vlagyimir Putyin leköszönő orosz elnök Silvio Berlusconival közösen tartott sajtótájékoztatóján. Az orosz cég eredetileg megvette volna az Alitaliát, azonban tavaly novemberben információhiányra és kedvezőtlen feltételekre hivatkozva megszakította a tárgyalásokat.

Menedzsment Fórum