2p

A Viasat Hungária Zrt. úgy döntött, hogy korábban nyilvánosságra hozott szándékával ellentétben a Viasat3 nem kerül fel az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni platformra.

A digitális rendszeren való megjelenést elutasító döntés hátterében két alapvető ok húzódik meg: egyrészt a hálózat létrehozásával kapcsolatos elvárások, és az Antenna Hungária ezzel összhangban lévő kötelezettségvállalásai alapvetően a technikai infrastruktúra kiépítésére összpontosítanak, és nem tartalmaznak semmiféle garanciát, vagy akár csak elképzelést arra vonatkozóan, hogy a már kiépített rendszert ki, mikor, várhatóan milyen számban, és miért fogja választani.

A tévécsatorna a digitális platformon megjelenő, kellően nagy számú új nézőhöz szívesen juttatná el műsorát, ahhoz azonban nem fűződik érdeke, hogy akár egy technikailag kifogástalanul működő és földrajzilag akár 100 százalékban lefedett olyan rendszeren jelenjen meg, amire a valóságban senki, vagy csak elenyésző számú néző kíváncsi.

A másik ok pedig maga az Antenna Hungária által a digitális terjesztésre tett szerződéses ajánlat, ami teljesen egyoldalúan, rugalmatlanul és ésszerűtlenül közelíti meg a szolgáltató és megrendelő viszonyát, áll a társaság közleményében.

A Viasat Hungária Zrt. a döntésének megfelelően visszavonta azt a 2008. december 31-ig érvényes szándéknyilatkozatát, amit még a digitális pályáztatás részeként, 2008. áprilisában tett tervezett részvételével kapcsolatban. A fenti, kizáró körülmények elhárulása esetén egy későbbi időpontban a digitális rendszerre való felkerülés kérdése újra napirendre kerülhet.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!