2008. december 8. 09:54

A Viasat Hungária Zrt. úgy döntött, hogy korábban nyilvánosságra hozott szándékával ellentétben a Viasat3 nem kerül fel az Antenna Hungária által üzemeltetett digitális földfelszíni platformra.

A digitális rendszeren való megjelenést elutasító döntés hátterében két alapvető ok húzódik meg: egyrészt a hálózat létrehozásával kapcsolatos elvárások, és az Antenna Hungária ezzel összhangban lévő kötelezettségvállalásai alapvetően a technikai infrastruktúra kiépítésére összpontosítanak, és nem tartalmaznak semmiféle garanciát, vagy akár csak elképzelést arra vonatkozóan, hogy a már kiépített rendszert ki, mikor, várhatóan milyen számban, és miért fogja választani.

A tévécsatorna a digitális platformon megjelenő, kellően nagy számú új nézőhöz szívesen juttatná el műsorát, ahhoz azonban nem fűződik érdeke, hogy akár egy technikailag kifogástalanul működő és földrajzilag akár 100 százalékban lefedett olyan rendszeren jelenjen meg, amire a valóságban senki, vagy csak elenyésző számú néző kíváncsi.

A másik ok pedig maga az Antenna Hungária által a digitális terjesztésre tett szerződéses ajánlat, ami teljesen egyoldalúan, rugalmatlanul és ésszerűtlenül közelíti meg a szolgáltató és megrendelő viszonyát, áll a társaság közleményében.

A Viasat Hungária Zrt. a döntésének megfelelően visszavonta azt a 2008. december 31-ig érvényes szándéknyilatkozatát, amit még a digitális pályáztatás részeként, 2008. áprilisában tett tervezett részvételével kapcsolatban. A fenti, kizáró körülmények elhárulása esetén egy későbbi időpontban a digitális rendszerre való felkerülés kérdése újra napirendre kerülhet.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.