2009. január 19. 12:19

Mégsem szűnik meg a brit BBC és a francia RFI rádiók műsorát a főváros körzetében szóró rádióadó, mivel a tulajdonosok jelezték, korábbi döntésüket megváltoztatva mégiscsak folytatnák a működést, az ORTT pedig rábólintott erre - értesült médiahatósági forrásból az MTI hétfőn.

Közlésük szerint a 2003 nyarán indított, 24 órában sugárzó adót működtető Aeriel Kft. tavaly ősszel még arról tájékoztatta a médiahatóságot: nem kéri 2009 novemberében lejáró műsorszolgáltatási jogosultsága meghosszabbítását, január első napjaiban viszont ezzel ellentétes nyilatkozatot tett.

Ennek pedig az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) minimális szótöbbséggel, 5:4 arányban helyt adott, és öt évvel meghosszabbította a jogosultságot.

ORTT-tagok a tavaly novemberi döntéshozatal idején arról beszéltek az MTI-nek: nem sikerült érdemi adatokat szerezniük a társaságtól arról, miért adja vissza a koncesszió lejártával a 92,1-es fővárosi hullámsávot.

A cég magyarországi kézbesítési megbízottja annyit közölt az MTI megkeresésére: a menedzsment nem kíván nyilatkozni arról, miért változtatták meg korábbi döntésüket.

MTI/Menedzsment Fórum