<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Befejeződtek a tárgyalások Kína és Ausztrália között a kétoldalú szabadkereskedelmi megállapodásról, a dokumentumot még hétfőn aláírják - jelentette be Tony Abbott ausztrál miniszterelnök Canberrában.

A két fél kilenc éve tárgyal a megállapodásról, amely egy régebbi hatástanulmány szerint egy évtized alatt 18 milliárd dollárral növelheti köztük a kereskedelmet.

Hszi Csin-ping kínai miniszterelnök hétfőn felszólal az ausztrál parlamentben.

Abbott egyelőre nem közölt részleteket a megállapodásról, de sajtóértesülések szerint annak értelmében a jövőben az ausztrál export 85 százaléka vámmentesen juthat be Kínába.

Tavaly a két ország közti kereskedelem (áruk és szolgáltatások) összértéke meghaladta a 130 milliárd dollárt.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.