2015. október 2. 08:25

A General Motors (GM) 2018-tól megszünteti a motorgyártást a bécsi Aspern kerületben lévő Opel üzemben - közölte pénteken a Salzburger Nachrichten.

A lap beszámolója szerint a motorgyártás megszüntetése után az asperni üzem csak hajtáslánc-berendezéseket, sebességváltókat gyárt majd. Az üzemben 1200 és 1400 köbcentis benzinmotorok készülnek, dízelmotorok nem. A lap értesülése szerint az asperni üzemtől a motorgyártást az Opel szentgotthárdi üzeme veszi majd át.

Az asperni gyár az Opel legnagyobb hajtáslánc gyártó üzeme. Jelenleg az Európában futó Opel és Vauxhall modellek 70 százalékában van valamilyen, az asperni üzemben készült részegység. Az üzemben megalapítása óta 37 millió motor és sebességváltó készült. Az asperni Opel üzem a Salzburger Nachrichten értesülését nem kommentálta az osztrák APA hírügynökségnek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.