2001. március 9. 11:00

Januárban az export 625 milliárd forintot, az import 750 milliárd forintot tett ki előzetes adatok alapján számolva.

Januárban az export 625 milliárd forintot, az import 750 milliárd forintot tett ki előzetes adatok alapján számolva - jelentette a KSH. A kivitel forintértéke 41 százalékkal, a behozatalé 47százalékkal haladta meg az egy évvel ezelőtti szintet. Az áruforgalmi mérleg hiánya 125 milliárd forint volt, 60 milliárd forinttal több, mint 2000 azonos időszakában.

Dollárban a növekedés üteme exportban 25, importban 31 százalék volt, az áruforgalmi passzívum 180 millió dollárral volt több, mint egy évvel korábban, és 440 millió dollárt tett ki. Euróban számítva a külkereskedelmi passzívum 470 millióra rúgott. A fizetéssel nem járó tételek nélküli mérleghiány 360 millió dollár, illetve 380 millió euró volt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.