2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Jogerősen pert nyert a Viasat az ORTT ellen a Viasat3 csatorna országossá nyilvánításának ügyében. Az adónak így nem kell napi hírműsort sem sugároznia.

A Viasat álláspontjával egyetértve a Fővárosi Ítélőtábla tegnap jogerősen kimondta, hogy az ORTT jogsértő módon, hatáskör hiányában nyilvánította országos műsorszolgáltatássá a Viasat3-at, és – az első fokú ítéletet helyben hagyva - megsemmisítette az ORTT erről szóló határozatát. Az Ítélőtábla egyúttal új eljárásra utasította az ORTT-t, és felhívta a hatóságot, hogy a megismételt eljárásban a vonatkozó jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően járjon el a csatorna vételkörzetének vizsgálata során, közölte a televíziós csatorna.

Mint ismeretes, az ORTT még 2007. áprilisában hozta meg a határozatot, amellyel a Viasat3-at országos műsorszolgáltatássá minősítette. A határozat bírósági felülvizsgálata során 2008. április 30-án az elsőfokú bíróság hatályon kívül helyezte az ORTT döntést. Mivel az ORTT fellebbezett az ítélet ellen, az ügy másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla előtt folytatódott.

A tegnapi jogerős bírósági ítélettel igazolást nyert a csatorna azon döntése is, hogy a per jogerős befejezését megvárva nem kezdte meg az országos műsorszolgáltatók számára előírt hírműsor-sugárzást, annak ellenére, hogy az ORTT több alkalommal is hangoztatta, hogy erre már köteles lenne, hiszen nyilvántartásuk alapján a Viasat3 hivatalosan országos csatorna. Nyilvánvalóvá vált tehát, hogy ha a Viasat3 – eleget téve az ORTT felszólításainak – 2007. áprilisától napi rendszerességgel híradót sugárzott volna, úgy most az ítélet alapján a Viasat lenne kénytelen - és jogosult - visszakövetelni az ORTT-től a hírműsorok gyártásának jelentős, sokszázmilliós költségét, áll a társaság közleményében.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!